We Love the Planet deodorant

NIEUW bij Skin and Health, We Love the Planet deodorant in een blikje, 100% natuurlijk en biologisch. 🙂 Maar waarom zou je een natuurlijke deodorant kopen en waarom in een blikje? Dat vertel ik je graag.

Wat is het verschil tussen Deodorant of Antitranspiratie middel?

Deodorant betekent in het latijn ontgeurder en gaat zweetluchtjes tegen door ze neutraliseren of te verdoezelen met een sterkere geur (parfum).

Een antitranspiratie middel beïnvloedt lichaamsgeur maar zorgt er ook voor dat je minder of helemaal niet meer zweet door je zweetklieren te beïnvloeden. Het zorgt er dus voor dat je minder zweet. Zweten is een natuurlijk proces om je lichaamstemperatuur te reguleren én om afvalstoffen via je huid af te voeren. Dat moet je niet willen beïnvloeden!

Aluminium

Aluminium chloride, aluminium chlorohydrate en aluminium-zirconium verbindingen worden vaak gebruikt als antitransparant in deodorant. Aluminiumchloorhydraat en aluminiumzinkoniumchloridehydroxide tetrachlorohydrate  zijn de meest voorkomende werkzame bestanddelen in commerciële antitranspiratie middelen.

Aluminiumzouten* blokkeren de poriën doordat ze reageren met de elektrolyten in je zweet waardoor er als het ware een soort gel-plug in je zweetklierkanaal wordt gevormd. Ze hebben bovendien een licht samentrekkend effect op je poriën waardoor het nog moeilijker wordt om zweet door te laten naar je huidoppervlak. Als je dus maar genoeg deodorant met antitranspiratie middelen gebruikt, zullen je meeste zweetklieren geen zweet meer aan je huidoppervlak brengen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om toxines uit je lichaam te verwijderen via je okselzweet. Maar waar kunnen deze metalen heengaan als ze door je huid heen worden opgenomen in je lichaam en gaan zwerven?

Naast aluminiumzouten zijn er nog tal van andere ingrediënten in deodorants die niet gunstig zijn voor de gezondheid zoals: gebruik van zirkoon (zirconium) kan je huid een allergische reactie geven zoals een oksel granuloom. Transpiratiemiddelen met propyleenglycol kunnen irritaties en overgevoeligheid veroorzaken. Deodorant kristallen met synthetisch vervaardigd kalium alum (potassium alum) zijn irriterend voor de huid, net als overigens deodorant op alcoholbasis.

Geuren-sfeer-foto-deodorant

We Love the Planet Deodorant

De deodorant van We Love the Planet bevat enkel veilige ingrediënten die duidelijk zijn voor iedereen en vooral belangrijk zacht voor je huid zoals:

  • Kokosolie → hydraterend en koelend
  • Zuiveringszout → ontgeurend
  • MaĂŻszetmeelpoeder → vermindert overtollige oliĂ«en en transpiratie op de huid
  • Bijenwas → verdampt vocht en verkoelend
  • St. John’s wort oil → verzachtend en genezend
  • Caprylzuur → vetzuren die de huid helpen herstellen

Verder bevat de deodorant een aantal etherische oliëen om een frisse geur te geven.

Duurzaamheid

Hoeveel Plastic verpakkingen staan er in jouw badkamer? En wist je dat maar ongeveer 30% van de plastic die in de prullenbak beland gerecycled wordt?! Een goede reden om deze deodorant in een blikje te doen, want maar liefst 91% van het blik wordt gerecycled! Je brengt de substantie aan met je vingers en nee dat is niet vies of raar. Ik vind het zelf juist prettig omdat je altijd met schone handen op schone oksels je deo kan aanbrengen en niet zoals bij een roller telkens bacteriën overbrengt.

Je doet ongeveer drie maanden met een blikje en kan hem makkelijk meenemen in je tas naar een festival of in je handbagage als je gaat vliegen! Ik verkoop 3 verschillende geuren en hij werkt super goed! I mean REALLY good 🙂

So come and get yours at Skin and Health

*Onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology toont aan dat aluminium niet alleen wordt geabsorbeerd door je lichaam maar zich ook vastzet in je borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium in vloeistof in de tepels significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker. Onderzoek van borstweefsel van vrouwen met borstkanker liet ook zien dat er een hogere concentratie aluminium wordt aangetroffen aan de buitenzijde van de borst, dus dichterbij de oksels. Overigens, al dit bovenstaande geldt ook voor parabenen: 99% van borstweefsel met borstkanker bevat een verhoogde concentratie parabenen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *