SPA Fruitzuurpeeling

Als straks de deuren van Skin and Health weer open gaan, kan ik jullie blij maken met een nieuwe behandeling op basis van fruitzuren. Deze behandeling is vooral gericht op huidverbetering. De producten die ik gebruik tijdens de behandeling zijn van het merk SalonnePro Amsterdam, de producten zijn in Nederland geproduceert, biologisch, vegan en zijn van natuurlijke, plantaardige afkomst.

Maar wat is eigenlijk een fruitzuurbehandeling? Dat leg ik jullie graag uit.

Fruitzuurpeeling, voor wie?

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:

♥ Huidverkleuringen (pigmentvlekken, oneffen teint)

♥ Oppervlakkige littekentjes veroorzaakt door acne

♥ Onzuivere “verstopte” huid

♥ Bij tekenen van huidveroudering en/of verslapte huid

♥ Doffe, grauwe, sterk verhoornde huid

Wat is nu eigenlijk een fruitzuurpeeling?

Wat zijn fruitzuren? Onder de naam fruitzuren vallen zowel AHA als BHA. AHA staat voor Alpha Hydroxy Acid, dit zijn water-oplosbare zuren zoals glycolzuur, melkzuur en appelzuur. BHA staat voor Beta Hydroxy Acid en hieronder valt het vet-oplosbare zuur Salicylzuur.

Hoe werkt een AHA fruitzuurpeeling? Een AHA fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. We noemen dit daarom een verwekende stof. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.

Hoe werkt een BHA salicylzuurpeeling? Salicylzuur is een vet-oplossende stof. Het lost overtollig talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/combinatiehuid of lokaal op delen met veel comedonen (neus, voorhoofd). Het voordeel van salicylzuur is dat deze ook lokaal aangebracht kan worden om het uitreinigen te vergemakkelijken.

Er zijn verschillende fruitzuurpeelings:

♥Glycolic Acid peel: Deze peeling werkt op hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-aging en andere huidverkleuringen.

♥Salicylic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor de onzuivere huid. De huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes.

♥Lactic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen met een vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een huid die dof en vaal is. Dit is een echte GLOW PEEL!

♥Sensitive peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen die een gevoelige huid hebben, een dunnere huid, een huid met couperose en lichte hyperpigmentatie. (pigmentvlekken)

De fruitzuurbehandeling:

Vooraf maken we een huidanalyse zodat we precies zien wat de conditie van de huid is en wat deze nodig heeft. Is het een droge huid met schilfers dan kan 1 fruitzuurpeeling al voldoende zijn. Bij rimpeltjes en fijne lijntjes die je wilt vervagen, dan zijn er minimaal 4 fruitzuurpeelings nodig. Bij een onzuivere of een acne huid zijn er minimaal 6 fruitzuurpeelings nodig. Kortom, afhankelijk van je huidprobleem passen we de frequentie aan. In kuurverband kan de fruitzuur peeling minimaal 4 maal met een interval van minstens 2 – 4 weken herhaald worden. Dit geeft intensieve resultaten. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 8-10 weken de behandeling te herhalen.

De behandeling:

  • De huid wordt gereinigd
  • We maken eventueel een vóór foto
  • Aanbrengen Pre – Peel solution deze ontvet de huid zonder alcohol
  • De fruitzuurpeeling wordt aangebracht en blijft afhankelijk van soort peeling en huidtype tussen de 2 en max 8 min inwerken.
  • De peeling wordt verwijderd en de ph waarde hersteld
  • Onzuiverheden worden verwijderd
  • Aloe vera glycolic lotion wordt aangebracht
  • Enzymmasker wordt aangebracht om de huid te kalmeren
  • De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een gezichtcrème of olie en een SPF 30

Welke huidverzorging gebruik je na een fruitzuurbehandeling?

Het is belangrijk om de huid thuis ook goed te verzorgen en vooral te beschermen! De fruitzuur-behandeling wordt bij voorkeur toegepast in het voor -en najaar, maar mag ook in lage percentages in de zomer, belangrijk is dat je dagelijks minimaal SPF 30 gebruikt. Dit is om pigmentverschuiving te voorkomen maar ook om uw verdunde huid extra te beschermen. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd is de huid erg ontvankelijk voor werkstoffen, maak hier gebruik van door een fijn serum te gebruiken, maar hou goed in de gaten of het niet “too much” wordt voor de huid.

Contra-indicaties:

– Bij actieve rosacea. De rosacea huid kan geïrriteerd en ontstoken raken

– Bij virale infecties, de infectie kan zich verspreiden

– Bij abnormale littekenvorming. De huid kan anders reageren dan verwacht

– Zwangerschap / Lactatie (alleen salicylzuur)

– Zomermaanden, i.v.m. extra gevoelig worden voor UV-straling (hoge percentages)

– Open wondjes

– De donkere huid, vanaf Fitzpatrick VI

Klik hier voor prijzen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *