Herfst Chiapudding

Volgende week gaat het dan toch herfstweer worden dus is het tijd voor een makkelijk en gezond recept voor herfst-chiapudding. Je kan de pudding eten als ontbijtje of als tussendoortje. Chiazaad bevat een grote hoeveelheid omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hormoonhuishouding, hersenen en je huid. Daarnaast werkt omega 3 ontstekingsremmend. Door de zaadjes een nachtje te laten staan in de plantaardige melk  zuigen ze zich vol met de melk en wordt het uiteindelijk een soort pudding :).

Benodigdheden:

  • Een kleine maison jar of jampotje
  • 3 eetlepels chiazaad (albert heijn)
  • 3/4 cup plantaardige melk (kokos of haver)
  • ongezoete appelmoes
  • kaneel
  • 2 verse vijgen
  • pecannoten

Wat ga je doen:

  1. Voeg een laagje appelmoes toe aan je potje, bestrooi eventueel met wat kaneel.
  2. Mix in een ander bakje/potje de melk en chiazaadjes en giet over de appelmoes.
  3. Snij 1 vijg in dunne plakjes en duw deze langs de rand van je potje.
  4. Laat een nachtje staan
  5. Voeg de volgende dag als topping de andere vijg in vieren gesneden toe, bestrooi met wat gehakte pecannoten en eventueel wat agavesiroop.
  6. Eet smakelijk 🙂

Liefs Shirley

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.