Volgende week gaat het dan toch herfstweer worden dus is het tijd voor een makkelijk en gezond recept voor herfst-chiapudding. Je kan de pudding eten als ontbijtje of als tussendoortje. Chiazaad bevat een grote hoeveelheid omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hormoonhuishouding, hersenen en je huid. Daarnaast werkt omega 3 ontstekingsremmend. Door de zaadjes een nachtje te laten staan in de plantaardige melk zuigen ze zich vol met de melk en wordt het uiteindelijk een soort pudding :).
Benodigdheden:
- Een kleine maison jar of jampotje
- 3 eetlepels chiazaad (albert heijn)
- 3/4 cup plantaardige melk (kokos of haver)
- ongezoete appelmoes
- kaneel
- 2 verse vijgen
- pecannoten
Wat ga je doen:
- Voeg een laagje appelmoes toe aan je potje, bestrooi eventueel met wat kaneel.
- Mix in een ander bakje/potje de melk en chiazaadjes en giet over de appelmoes.
- Snij 1 vijg in dunne plakjes en duw deze langs de rand van je potje.
- Laat een nachtje staan
- Voeg de volgende dag als topping de andere vijg in vieren gesneden toe, bestrooi met wat gehakte pecannoten en eventueel wat agavesiroop.
- Eet smakelijk 🙂
Liefs Shirley